Şampanya Mantarları Neden Pop olduklarında Çok Uzaklaşıyor?
Şampanya ve köpüklü şarap şişeleri üzerinde tüketicilerin
şişeyi açarken insanları şişelemeye sevk etmesi konusunda neden uyardığını hiç
merak ettiniz mi? Kredi hesaplama
Bu uyarı için iyi bir sebep var. Hava basıncını havaya uçururken bir balonun
her tarafına uçmasını sağlayan aynı kuvvettir. Şampanya milyonlarca
karbondioksit kabarcıkları ile doldurulur ve sıkı koreleme işlemiyle basınç
altında tutulur. Aslında, bir şampanya şişesinin içindeki basınç kare inç
başına 90 libre kadar yüksek olabilir. Bu ortalama otomobil lastiğinin içindeki
basınçtan yaklaşık üç kat daha yüksektir, ki bu tipik olarak 32 ila 35 psi'yi
kaydeder.
Amerikan Oftalmoloji Akademisi, tüketicilere, uçan bir
şampanya mantarının, göz duvarı, glokom, retina dekolmanı, kanama, lens
dislokasyonu ve gözün kemik yapısına verdiği zarar da dahil olmak üzere bir
göze çarparsa ciddi bir hasar verebileceği Kredi hesaplama
konusunda uyarıyor. Bir kişi acil göz ameliyatına bile ihtiyaç duyabilir ve
gözdeki mantarlar körlüğe bile yol açabilir. Açıkça, şampanya şişeleri dikkatle
açılmalıdır.
Mantarı güvenli bir şekilde pişirmeye yönelik ipuçları :
Amerikan Oftalmoloji Akademisi'ne göre, bir şampanya şişesi
açacak kişi, mantarı plastik kafesi alırken 45 derecelik bir aşağı yönde
tutmalıdır.
Soğutulmuş şampanya beklenmedik bir mantar tahliyesine sahip
olma olasılığından daha azdır ve şişeler açılmadan önce asla çalkalanmamalıdır.
Şişenin üst kısmına bir havlu yerleştirin ve mantarı bükün, Kredi hesaplama
45 derecelik bir açıyla tutun ve mantar
şişeden çıktığında aşağı doğru basınç uygulayın.
Yorumlar
Yorum Gönder