Şampanya Mantarları Neden Pop olduklarında Çok Uzaklaşıyor?



Şampanya ve köpüklü şarap şişeleri üzerinde tüketicilerin şişeyi açarken insanları şişelemeye sevk etmesi konusunda neden uyardığını hiç merak ettiniz mi? Kredi hesaplama Bu uyarı için iyi bir sebep var. Hava basıncını havaya uçururken bir balonun her tarafına uçmasını sağlayan aynı kuvvettir. Şampanya milyonlarca karbondioksit kabarcıkları ile doldurulur ve sıkı koreleme işlemiyle basınç altında tutulur. Aslında, bir şampanya şişesinin içindeki basınç kare inç başına 90 libre kadar yüksek olabilir. Bu ortalama otomobil lastiğinin içindeki basınçtan yaklaşık üç kat daha yüksektir, ki bu tipik olarak 32 ila 35 psi'yi kaydeder.
Amerikan Oftalmoloji Akademisi, tüketicilere, uçan bir şampanya mantarının, göz duvarı, glokom, retina dekolmanı, kanama, lens dislokasyonu ve gözün kemik yapısına verdiği zarar da dahil olmak üzere bir göze çarparsa ciddi bir hasar verebileceği Kredi hesaplama konusunda uyarıyor. Bir kişi acil göz ameliyatına bile ihtiyaç duyabilir ve gözdeki mantarlar körlüğe bile yol açabilir. Açıkça, şampanya şişeleri dikkatle açılmalıdır.
Mantarı güvenli bir şekilde pişirmeye yönelik ipuçları :
Amerikan Oftalmoloji Akademisi'ne göre, bir şampanya şişesi açacak kişi, mantarı plastik kafesi alırken 45 derecelik bir aşağı yönde tutmalıdır.
Soğutulmuş şampanya beklenmedik bir mantar tahliyesine sahip olma olasılığından daha azdır ve şişeler açılmadan önce asla çalkalanmamalıdır.
Şişenin üst kısmına bir havlu yerleştirin ve mantarı bükün, Kredi hesaplama  45 derecelik bir açıyla tutun ve mantar şişeden çıktığında aşağı doğru basınç uygulayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?

Transversalis fasyası nedir?