Şalgam, özellikleri sizi şaşırtacak



Şalgam gibi bazı gıdalar, yemek pişirme kullanımlarına Kredi hesaplama ek olarak birçok tıbbi özelliğe sahip olduğunu keşfettiğimizde bizi şaşırtabilir.
Şalgam, özellikleri sizi şaşırtacak
Şalgam nedir?
Şalgam turpgil ailesinin bir köküdür. Birçok çeşit var, yaklaşık 3000 farklı tür.
Birçok çeşidi arasında daikon şalgam, şalgam, sonbahar şalgam, şalgam stanis veya şalgam nabito teltow olabilir.
Onları tüketmek için en iyi zaman sonbaharda olsa da, bugün bunları yılların herhangi bir zamanında piyasalarda bulabiliriz.
Şalgam beslenme bilgisi
% 4.43 karbonhidrat,% 0.9 protein ve% 0.1 yağ içerir. Enerjiye gelince, sadece 27 Kcal / 100 g katkıda bulunur.
Vitaminler açısından büyük miktarda C vitamini öne çıkıyor
Bunu 100 g düşünelim. şalgam 21 mg içerir. Bu vitaminin, bir yetişkinin ihtiyaçlarının üçte birinden fazlası. Ayrıca lif, bir çok potasyum, bir miktar sodyum ve diğer eser elementler sağlar.
Şalgam olarak da adlandırılan şalgamın yaprakları 190 mg içerir. Kalsiyum (100 gr. başına) Daha sonra, bu mineralde en zengin ve hatta sütünden daha zengin olan bitkiseldir. Ayrıca bir çok lif, provitamin A, C vitamini, folat ve demir sağlarlar.
özellikleri
Şalgamın özellikleri içinde, idrar yoluyla kanın úrico asitini ortadan kaldırmak zorunda olan kapasiteyi ortaya çıkarır, bu nedenle gut vakalarında çok yararlıdır.
Az yağlı içeriği ve lif katkısı sayesinde obezite tedavisinde idealdir.
Kızartılmış veya yağlı yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır, çünkü karaciğer tarafından metabolizmasını destekler. Bunun için, birkaç yemek kaşığı ham rendelenmiş şalgam ile bu yemeklere eşlik edebiliriz.
Fazla vücut sıvılarını ve yağları ortadan kaldırmak Kredi hesaplama için idealdir (çorba veya infüzyon olarak alınır)
Antioksidanlar, vitaminler ve minerallerin yüksek içeriği not edilmelidir.
Kalorilerin katkısı karbonhidratların yanı sıra çok düşüktür.
Bağırsak geçişini iyileştirmeye yardımcı olur.
Bu çok idrar söktürücüdür, bu yüzden toksinleri yok etmemize ve sıvı tutulumunu azaltmamıza yardımcı olur.
Nasıl tüketilir
Yapraklar çiğ olarak tüketilebilir, örneğin bir salatada veya patates veya tortilla ile pişirilebilir.
Kök, salatalarda rendelenmiş, turp ya da pirinç veya bakla ile pişirilmiş olarak yenebilir. Ayrıca, suyu yeniden üretmek için Kredi hesaplama malzemelere ilave edilebilirler, çünkü bu çok yeniden mineralleştiricidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?

Transversalis fasyası nedir?