Şalgam, özellikleri sizi şaşırtacak
Şalgam gibi bazı gıdalar,
yemek pişirme kullanımlarına Kredi hesaplama
ek
olarak birçok tıbbi özelliğe sahip olduğunu keşfettiğimizde bizi şaşırtabilir.
Şalgam, özellikleri sizi
şaşırtacak
Şalgam nedir?
Şalgam turpgil ailesinin bir
köküdür. Birçok çeşit var, yaklaşık 3000 farklı tür.
Birçok çeşidi arasında daikon
şalgam, şalgam, sonbahar şalgam, şalgam stanis veya şalgam nabito teltow
olabilir.
Onları tüketmek için en iyi
zaman sonbaharda olsa da, bugün bunları yılların herhangi bir zamanında
piyasalarda bulabiliriz.
Şalgam beslenme bilgisi
% 4.43 karbonhidrat,% 0.9
protein ve% 0.1 yağ içerir. Enerjiye gelince, sadece 27 Kcal / 100 g katkıda
bulunur.
Vitaminler açısından büyük
miktarda C vitamini öne çıkıyor
Bunu 100 g düşünelim. şalgam
21 mg içerir. Bu vitaminin, bir yetişkinin ihtiyaçlarının üçte birinden
fazlası. Ayrıca lif, bir çok potasyum, bir miktar sodyum ve diğer eser
elementler sağlar.
Şalgam olarak da adlandırılan
şalgamın yaprakları 190 mg içerir. Kalsiyum (100 gr. başına) Daha sonra, bu
mineralde en zengin ve hatta sütünden daha zengin olan bitkiseldir. Ayrıca bir
çok lif, provitamin A, C vitamini, folat ve demir sağlarlar.
özellikleri
Şalgamın özellikleri içinde,
idrar yoluyla kanın úrico asitini ortadan kaldırmak zorunda olan kapasiteyi
ortaya çıkarır, bu nedenle gut vakalarında çok yararlıdır.
Az yağlı içeriği ve lif
katkısı sayesinde obezite tedavisinde idealdir.
Kızartılmış veya yağlı yiyeceklerin
sindirimini kolaylaştırır, çünkü karaciğer tarafından metabolizmasını
destekler. Bunun için, birkaç yemek kaşığı ham rendelenmiş şalgam ile bu
yemeklere eşlik edebiliriz.
Fazla vücut sıvılarını ve
yağları ortadan kaldırmak Kredi hesaplama
için
idealdir (çorba veya infüzyon olarak alınır)
Antioksidanlar, vitaminler ve
minerallerin yüksek içeriği not edilmelidir.
Kalorilerin katkısı
karbonhidratların yanı sıra çok düşüktür.
Bağırsak geçişini
iyileştirmeye yardımcı olur.
Bu çok idrar söktürücüdür, bu
yüzden toksinleri yok etmemize ve sıvı tutulumunu azaltmamıza yardımcı olur.
Nasıl tüketilir
Yapraklar çiğ olarak
tüketilebilir, örneğin bir salatada veya patates veya tortilla ile
pişirilebilir.
Kök, salatalarda rendelenmiş,
turp ya da pirinç veya bakla ile pişirilmiş olarak yenebilir. Ayrıca, suyu
yeniden üretmek için Kredi hesaplama
malzemelere
ilave edilebilirler, çünkü bu çok yeniden mineralleştiricidir.
Yorumlar
Yorum Gönder