Omega 3'ün faydaları, en iyi ürünün nasıl seçileceği
Omega 3'ün faydalarını
görelim, Kredi hesaplama
en
ilginç aktif bileşenleri nelerdir ve en iyi ürünü seçerken hangi kriterleri
takip etmeliyiz.
Omega 3'ün faydaları, en iyi
ürünün nasıl seçileceği
Omega-3'ler nelerdir?
Mavi balıkların (ya da yağlı
balıkların) yağları içinde, insanlara büyük ilgi gösteren bir kesir vardır,
çünkü çok sayıda çalışma sayesinde sağlığımıza ve refahımıza olan büyük önemi
kanıtlanmıştır.
Bu yağ fraksiyonu, 2 ana yağ
asidi olan DHA (dokosaheksaenoik asit) ve EPA (eikosapentaenoik asit) Omega-3
olarak bilinir .
Bitki besinleri de Omega 3'ün
faydalarını sağlıyor mu?
Tohumlarda, fındıklarda ve
bazı sebzelerde, omega-3'ü de bulabiliriz. Bununla birlikte, EPA ve DHA
içermezler, ancak alfa-linolenik asit olarak adlandırılan yağ asiti, sağlıklı
olmasına rağmen, deniz omega-3'lerinin geniş çaplı faydalarını sunmaz.
Bu nedenle vejetaryenler DHA
ve EPA'da özellikle eksik bir grup olabilirler (çünkü bunlar esas olarak
hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunur).
Diyete DHA ile takviye etmek
neden önemlidir?
Çeşitli dünya örgütlerine
göre, sanayileşmiş toplumlarda ortalama DHA alımı 50-150 mg / gün iken, günlük
minimum alım miktarı 250-350 mg / gün'dür. Bu nedenle, modern beslenme (Akdeniz
diyeti dahil), çoğu durumda DHA'da yetersizdir.
Hamilelik, emzirme, çocukluk
ve ergenlik döneminde, DHA vücudumuz tarafından özellikle beyin ve görsel
seviyelerde yüksek oranda talep edilen bir besindir. Organizma için önemine
rağmen, tamamen gıda veya takviye yoluyla harici bir katkıya bağlı olarak DHA
üretemiyoruz.
DHA avantajları öncelikle
görsel ve bilişsel düzeyi, aynı zamanda söz kalp-damar seviyesinde büyük
güçlere sahip ve anti-enflamatuar (orta hipotansif ve antiaritmik HDL veya iyi
kolesterol, düşük trigliserid artırır).
EPA bana ne sağlayabilir?
erişkin olarak, (et,
tereyağı, peynir vs.), omega-6 arakidonik asit (AA) bir yağ tipi aşırı tüketime
yönelik bir eğilim vardır.
AA çok önemli ve gerekli bir
yağ (örneğin beyin için) olmasına rağmen, AA açısından zengin hayvan bakımından
zengin gıdaların aşırı tüketimi, bu yağ asidinin hücre zarında veya "yağlı
kordonda" istenenden daha fazla birikmesine neden olur. Bizim organizmanın
hücrelerini çevreler. Fazla bir AA'nın, zaman içinde kendini devam ettirmek
için bir iltihaplanmayı gerektiren herhangi bir işlem için daha büyük bir
eğilim ile sonuçlandığı bilinmektedir.
EPA'nın AA ile rekabet
edebileceği Kredi hesaplama
gösterilmiştir,
bu yüzden bir arakidonik maddenin sahip olabileceği zararlı etkileri yastıklar.
Bu nedenle, EPA,
anti-enflamasyon alanında (örneğin, eklem ve kas seviyesinde, solunum
seviyesinde, deri seviyesinde) ilginç atıflara sahiptir. Ayrıca EPA, yetişkin
yaşlarda (düşük trigliseritler) kardiyovasküler sisteme destek olarak
düşünülmesi gereken ilginç bir besindir.
Ticari olarak ne buluyoruz?
Ticari omega-3 ürünlerinde,
çoğu durumda, incinin toplam içeriğinin% 30-50'sini oluşturan inci başına
omega-3 miktarı, içeriğin geri kalanı da sağlığımıza ilgi duymadan balık
yağıdır ( "Boş yağlar").
Bu nedenle, 1000 mg balık
yağının 1000 mg Omega-3'e eşit olmadığını anlamak önemlidir. Bu nedenle,
dikkatle okumalıdır Besin Değerleri omega-3 bakılmaksızın içeren balık yağı
miktarının bir İnci ürününü sağlar ne kadar bilmek için etiketleri.
EPA ve DHA'nın ne kadar
katkıda bulunduğunu görmek de çok önemlidir. Bu, bazı ürünlerin fiyatına
diğerlerine göre Kredi hesaplama
büyük
farklılıklar açıklar. Umarım bu bilgi, Omega 3'ün faydalarını ararken en iyi
ürünü seçebilmenizi sağlar.
Yorumlar
Yorum Gönder