Omega 3'ün faydaları, en iyi ürünün nasıl seçileceği



Omega 3'ün faydalarını görelim, Kredi hesaplama en ilginç aktif bileşenleri nelerdir ve en iyi ürünü seçerken hangi kriterleri takip etmeliyiz.
Omega 3'ün faydaları, en iyi ürünün nasıl seçileceği
Omega-3'ler nelerdir?
Mavi balıkların (ya da yağlı balıkların) yağları içinde, insanlara büyük ilgi gösteren bir kesir vardır, çünkü çok sayıda çalışma sayesinde sağlığımıza ve refahımıza olan büyük önemi kanıtlanmıştır.
Bu yağ fraksiyonu, 2 ana yağ asidi olan DHA (dokosaheksaenoik asit) ve EPA (eikosapentaenoik asit) Omega-3 olarak bilinir .
Bitki besinleri de Omega 3'ün faydalarını sağlıyor mu?
Tohumlarda, fındıklarda ve bazı sebzelerde, omega-3'ü de bulabiliriz. Bununla birlikte, EPA ve DHA içermezler, ancak alfa-linolenik asit olarak adlandırılan yağ asiti, sağlıklı olmasına rağmen, deniz omega-3'lerinin geniş çaplı faydalarını sunmaz.
Bu nedenle vejetaryenler DHA ve EPA'da özellikle eksik bir grup olabilirler (çünkü bunlar esas olarak hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunur).
Diyete DHA ile takviye etmek neden önemlidir?
Çeşitli dünya örgütlerine göre, sanayileşmiş toplumlarda ortalama DHA alımı 50-150 mg / gün iken, günlük minimum alım miktarı 250-350 mg / gün'dür. Bu nedenle, modern beslenme (Akdeniz diyeti dahil), çoğu durumda DHA'da yetersizdir.
Hamilelik, emzirme, çocukluk ve ergenlik döneminde, DHA vücudumuz tarafından özellikle beyin ve görsel seviyelerde yüksek oranda talep edilen bir besindir. Organizma için önemine rağmen, tamamen gıda veya takviye yoluyla harici bir katkıya bağlı olarak DHA üretemiyoruz.
DHA avantajları öncelikle görsel ve bilişsel düzeyi, aynı zamanda söz kalp-damar seviyesinde büyük güçlere sahip ve anti-enflamatuar (orta hipotansif ve antiaritmik HDL veya iyi kolesterol, düşük trigliserid artırır).
EPA bana ne sağlayabilir?
erişkin olarak, (et, tereyağı, peynir vs.), omega-6 arakidonik asit (AA) bir yağ tipi aşırı tüketime yönelik bir eğilim vardır.

AA çok önemli ve gerekli bir yağ (örneğin beyin için) olmasına rağmen, AA açısından zengin hayvan bakımından zengin gıdaların aşırı tüketimi, bu yağ asidinin hücre zarında veya "yağlı kordonda" istenenden daha fazla birikmesine neden olur. Bizim organizmanın hücrelerini çevreler. Fazla bir AA'nın, zaman içinde kendini devam ettirmek için bir iltihaplanmayı gerektiren herhangi bir işlem için daha büyük bir eğilim ile sonuçlandığı bilinmektedir.
EPA'nın AA ile rekabet edebileceği  Kredi hesaplama gösterilmiştir, bu yüzden bir arakidonik maddenin sahip olabileceği zararlı etkileri yastıklar.
Bu nedenle, EPA, anti-enflamasyon alanında (örneğin, eklem ve kas seviyesinde, solunum seviyesinde, deri seviyesinde) ilginç atıflara sahiptir. Ayrıca EPA, yetişkin yaşlarda (düşük trigliseritler) kardiyovasküler sisteme destek olarak düşünülmesi gereken ilginç bir besindir.
Ticari olarak ne buluyoruz?
Ticari omega-3 ürünlerinde, çoğu durumda, incinin toplam içeriğinin% 30-50'sini oluşturan inci başına omega-3 miktarı, içeriğin geri kalanı da sağlığımıza ilgi duymadan balık yağıdır ( "Boş yağlar").
Bu nedenle, 1000 mg balık yağının 1000 mg Omega-3'e eşit olmadığını anlamak önemlidir. Bu nedenle, dikkatle okumalıdır Besin Değerleri omega-3 bakılmaksızın içeren balık yağı miktarının bir İnci ürününü sağlar ne kadar bilmek için etiketleri.
EPA ve DHA'nın ne kadar katkıda bulunduğunu görmek de çok önemlidir. Bu, bazı ürünlerin fiyatına diğerlerine göre  Kredi hesaplama büyük farklılıklar açıklar. Umarım bu bilgi, Omega 3'ün faydalarını ararken en iyi ürünü seçebilmenizi sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?

Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler