Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler



Özellikle bir tür alerji veya Kredi hesaplama laktoz intoleransı teşhisi konulduğunda laktozlu gıdaların bilinmesi çok önemlidir.
Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler
1 Laktoz nedir?
Laktoz intoleransının 2 belirtileri
Laktoz intoleransı 3 Kökeni
4 Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler (veya sahip olabilir)
5 Başka bir isim verilebilir mi?
6 İnek sütünün laktoz intoleransı ile aynı hoşgörüsüzlüğü var mıdır?
Laktoz nedir?
Laktoz, hayvan sütü ve türevlerinde bulunan bir şeker türüdür. Vücudunda az miktarda laktaz veya hiç laktaz bulunmayan insanlar vardır, ki bu da bizi laktozun sindirilmesine yardımcı olan bir enzimdir. Bu bize aşağıdaki semptomlara neden olur.
Laktoz intoleransının belirtileri
30 dakika ile laktoz içeren yiyeceklerden herhangi birini aldıktan birkaç saat sonra şunları fark edebiliriz:
Kusmaz.
Karın ağrısı, gaz, şişme.
İshal ve patlayıcı defekasyonlar.
Anüs ve perine bölgesinde tahriş.
Laktoz intoleransının kökeni
İki ana olanlar:
Kalıtsal laktoza kalıtımı: doğduklarından beri laktaz üretmezler.
Kazanılmış veya ikincil Kredi hesaplama intoleransı: bazı hastalıkları (Crohn, çölyak hastalığı, vs) bağırsak zarar verebilir ve laktoz intoleransı teşvik edebilir.
Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler (veya sahip olabilir)
Başından beri uzman, aksi belirtilmedikçe, süt kaynaklı herhangi bir yiyecek almayın:
Bütün çeşitleri (tam, yarı, yoğunlaşmış, vb tozu yağsız), taze süt, krema, tereyağı, margarin (süt taşımak), muhallebi, yoğurt ve kefir İnek sütü (herhangi bir zorlukla olsa da), tüm Peynir çeşitleri (en azından tedavinin başlangıcında) ve bunları içeren tüm yiyecekler.
Süt tatlıları: custards, pudingler, mus, smoothies, vb.
Soslar, çorbalar, kremler, tatlılar, ekmek vb.
Çoğu laktoz içerdiği için ilaçların kompozisyonunu gözden geçirin.
Bazıları laktoz veya süt içerdiğinden (lezzetini arttırmak için) sosis ve etlere dikkat edin.
Laktoza sahip olan gıdalar arasında süt ürünü olmayan tüm yiyecekleri kalsiyumla zenginleştirmeliyiz (bazı meyve suları, soya içeceği, tatlılar, kahvaltılık gevrekler, vb.). Bu kalsiyumun süt taşıdığını mı yoksa kökeni nedir
Ev yapımı yemek zorunda kalırsak, bir süt ürünü kullansaydı, aşçıya sormak en iyisidir.
Bazı doktorlar, laktaz enzimini süt ürünleri sahibi olabileceğini bilmediğimiz herhangi bir yiyecek almadan önce almayı önermektedir.
Şunları içeren ürünlerden uzak durun: peynir altı suyu, kazein, kazeinat, süt katılar vb.
İnek sütü yerine, sebze içecekleri (yulaf, soya, fındık, susam, badem vb.) İçebiliriz.
Brokoli, tofu, susam, tohum, bakliyat, fındık, yosun, soya, yeşil sebzeler vb.
Laktoz intoleransı olan kişiler süt ürünlerini almamaları ve almaması gerekse de bazen yoğurt ve peynirleri tolere ettiklerini gözlemlemişlerdir. Çünkü yapımında laktoz kaybolur. Genellikle bir gün aynı yemek, daha iyi ve başka bir kötü tahammül olur. Aslında, birçok uzman hiç süt Kredi hesaplama almamanızı tavsiye ediyor. Laktoz içermeyen süt ürünleri, doğal tıbbında genellikle hepsini engellemeyi tercih etmenize rağmen bir seçenektir.
Başka bir adla görünebilir mi?
Şu şekilde görünebilir: süt şekeri, şekerler, proteinler, süt ürünleri, krema, vb.
Aşağıdaki maddeler laktoz içermez, bu yüzden alınabilirler.
Süt veya süt proteinleri.
Süt bakterileri
laktat, laktik asit.
süt mayası (tipik "bağırsak florası")
İnek sütü laktoz intoleransı ile aynı hoşgörüsüzlük mü?
Kişinin laktozu alamaması, onu içermeyen süt ürünlerini alabilir, ancak eğer inek sütü ise, herhangi bir şekilde tolere etmediğini gösterir.
Her durumda, doktorunuz, terapistiniz veya diğer yetkili sağlık uzmanınızla görüşmenizi öneririz. Bu makalede yer alan bilgiler tamamen bilgilendirici bir işleve sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?