Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler
Özellikle bir tür alerji veya Kredi hesaplama laktoz intoleransı teşhisi
konulduğunda laktozlu gıdaların bilinmesi çok önemlidir.
Laktoza sahip ürünler ve
yiyecekler
1 Laktoz nedir?
Laktoz intoleransının 2
belirtileri
Laktoz intoleransı 3 Kökeni
4 Laktoza sahip ürünler ve
yiyecekler (veya sahip olabilir)
5 Başka bir isim verilebilir
mi?
6 İnek sütünün laktoz
intoleransı ile aynı hoşgörüsüzlüğü var mıdır?
Laktoz nedir?
Laktoz, hayvan sütü ve
türevlerinde bulunan bir şeker türüdür. Vücudunda az miktarda laktaz veya hiç
laktaz bulunmayan insanlar vardır, ki bu da bizi laktozun sindirilmesine
yardımcı olan bir enzimdir. Bu bize aşağıdaki semptomlara neden olur.
Laktoz intoleransının
belirtileri
30 dakika ile laktoz içeren
yiyeceklerden herhangi birini aldıktan birkaç saat sonra şunları fark
edebiliriz:
Kusmaz.
Karın ağrısı, gaz, şişme.
İshal ve patlayıcı
defekasyonlar.
Anüs ve perine bölgesinde
tahriş.
Laktoz intoleransının kökeni
İki ana olanlar:
Kalıtsal laktoza kalıtımı:
doğduklarından beri laktaz üretmezler.
Kazanılmış veya ikincil Kredi hesaplama intoleransı: bazı hastalıkları (Crohn,
çölyak hastalığı, vs) bağırsak zarar verebilir ve laktoz intoleransı teşvik
edebilir.
Laktoza sahip ürünler ve
yiyecekler (veya sahip olabilir)
Başından beri uzman, aksi
belirtilmedikçe, süt kaynaklı herhangi bir yiyecek almayın:
Bütün çeşitleri (tam, yarı,
yoğunlaşmış, vb tozu yağsız), taze süt, krema, tereyağı, margarin (süt
taşımak), muhallebi, yoğurt ve kefir İnek sütü (herhangi bir zorlukla olsa da),
tüm Peynir çeşitleri (en azından tedavinin başlangıcında) ve bunları içeren tüm
yiyecekler.
Süt tatlıları: custards,
pudingler, mus, smoothies, vb.
Soslar, çorbalar, kremler,
tatlılar, ekmek vb.
Çoğu laktoz içerdiği için
ilaçların kompozisyonunu gözden geçirin.
Bazıları laktoz veya süt
içerdiğinden (lezzetini arttırmak için) sosis ve etlere dikkat edin.
Laktoza sahip olan gıdalar
arasında süt ürünü olmayan tüm yiyecekleri kalsiyumla zenginleştirmeliyiz (bazı
meyve suları, soya içeceği, tatlılar, kahvaltılık gevrekler, vb.). Bu kalsiyumun
süt taşıdığını mı yoksa kökeni nedir
Ev yapımı yemek zorunda
kalırsak, bir süt ürünü kullansaydı, aşçıya sormak en iyisidir.
Bazı doktorlar, laktaz
enzimini süt ürünleri sahibi olabileceğini bilmediğimiz herhangi bir yiyecek
almadan önce almayı önermektedir.
Şunları içeren ürünlerden
uzak durun: peynir altı suyu, kazein, kazeinat, süt katılar vb.
İnek sütü yerine, sebze
içecekleri (yulaf, soya, fındık, susam, badem vb.) İçebiliriz.
Brokoli, tofu, susam, tohum,
bakliyat, fındık, yosun, soya, yeşil sebzeler vb.
Laktoz intoleransı olan kişiler süt ürünlerini almamaları
ve almaması gerekse de bazen yoğurt ve peynirleri tolere ettiklerini
gözlemlemişlerdir. Çünkü yapımında laktoz kaybolur. Genellikle bir gün aynı
yemek, daha iyi ve başka bir kötü tahammül olur. Aslında, birçok uzman hiç süt Kredi hesaplama almamanızı tavsiye ediyor. Laktoz
içermeyen süt ürünleri, doğal tıbbında genellikle hepsini engellemeyi tercih
etmenize rağmen bir seçenektir.
Başka bir adla görünebilir
mi?
Şu şekilde görünebilir: süt
şekeri, şekerler, proteinler, süt ürünleri, krema, vb.
Aşağıdaki maddeler laktoz
içermez, bu yüzden alınabilirler.
Süt veya süt proteinleri.
Süt bakterileri
laktat, laktik asit.
süt mayası (tipik
"bağırsak florası")
İnek sütü laktoz intoleransı
ile aynı hoşgörüsüzlük mü?
Kişinin laktozu alamaması,
onu içermeyen süt ürünlerini alabilir, ancak eğer inek sütü ise, herhangi bir
şekilde tolere etmediğini gösterir.
Her durumda, doktorunuz,
terapistiniz veya diğer yetkili sağlık uzmanınızla görüşmenizi öneririz. Bu
makalede yer alan bilgiler tamamen bilgilendirici bir işleve sahiptir.
Yorumlar
Yorum Gönder