Laktoz içermeyen gıdalar



Laktoz içermeyen gıdalar, süt ürünleri, pek çok insanın bu besin maddelerine karşı büyük bir hoşgörüsüzlüğünün Kredi hesaplama olduğunu keşfettikçe modaya dönüşmeye başlar.
Laktoz içermeyen gıdalar
1 Laktoz nedir?
2 Laktoz intoleransı nedir?
3 Laktoz intoleransı ne zaman ortaya çıkıyor?
4 Süt önlenmeli mi?
5 Laktoz intoleransının belirtileri nasıl önlenir?
Laktoz nedir?
Laktoz, insan sütü, inek sütü, keçi sütü, koyun sütü ve diğer süt ürünlerinde bulunan bir şekerdir (disakkarit). Bununla birlikte, bu ürünlerin hepsi aynı miktarda laktoz içermez.
Laktoz intoleransı nedir?
Besinlerin sindirim süreci, sindirim sisteminde başlar, burada enzim olarak adlandırılan bazı maddelerin hareketi, emilimi ve asimilasyon için daha basit moleküller haline getirir.
Daha önce tartıştığımız gibi laktoz, sütte bulunan bir disakkarittir. Sindirilmek için, daha sonra, bağırsak seviyesinde emilecek olan iki monosakkarite (galaktoz ve glikoz) ayrıştırmak gerekir. Bu dönüşümün Kredi hesaplama gerçekleşmesi için, laktaz adı verilen spesifik enzimin etkisi gereklidir.
bulantı, karın şişliği, gaz, ishal ve en kötü yetersiz beslenme: eksiklik veya laktaz eksikliği olan kişiler zorluk sindirim ilgili semptomları belirterek, süt ve laktoz içeren tüm ürünlerin sindiren var ve çocuklarda yavaş büyüme.
Laktoz intoleransı ciddi bir durum değildir ve çoğu zaman diyette bazı değişikliklerle veya laktoz içermeyen gıdalarla düzeltilebilir.
Laktoz intoleransı ne zaman ortaya çıkıyor?
İnsanların bağırsağı, anne sütünün sindirilmesine izin veren yaşamın ilk yıllarında laktaz üretir.
Bu enzimin artık üretilmediği belirli bir yaş yoktur. laktaz eksikliği ile doğan bebekler bazen 3-5 yıl sonra düşmeye başlar, vardır, diğerleri yetişkinlik döneminde suçluyorlar, bu halkı çok yaygındır Kredi hesaplama Asya, Afrika ve Kuzey Amerika ve daha seyrek Kuzey Avrupa.
Süt önlenmeli mi?
Yukarıdakilerin hepsinden, laktoz içeren tüm gıdaların diyetten çıkarılmasının laktoz intoleransından kaynaklanan tüm problemleri ortadan kaldıracağı sonucuna varılabilir.
Birincisi, sütün besin değerinin diyette temel bir öğe olarak anlaşılması çok önemlidir:
Her süt vermesi, diğer gıdalara kıyasla yüksek miktarda besin içerir.
Süt, yüksek biyolojik değere sahip, yani esansiyel amino asitler içeren proteinlerin yüksek biyoyararlanımını sağlar.
Riboflavin, C vitamini, B12 vitamini ve D vitamininin büyük bir katkısını sağlar.
Çinko, fosfor ve özellikle kalsiyum gibi temel mineralleri içerir.
Diğer taraftan süt, başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere nüfus arasında büyük bir kabul görmektedir.
Böyle tam bir gıda Gelişigüzel yapılan çıkarma, besin değeri açısından konuşma, özellikle beslenme gereksinimleri çocuklukta ve yaşlanma olarak tehlikeye olabilecek yaşam belirli zamanlarda, onun kullanımı ile kazanılan faydaların yoksunluk yol açabilir .
Laktoz intoleransı belirtileri nasıl önlenir?
çoğu durumda tamamen ortadan kaldırmak için gerekli ve gerekirse protein gereksinimi, kalsiyum tamamlamak zorunda ve olurdu olmasa da laktaz eksikliği veya laktoz intoleransı ortaya edenlere biz, süt ve süt ürünlerinin tüketimini azaltabilir Doğru oranlarda diğer gıdalar ile vitaminler.
Tam, yarı yağsız ve yağsız süt tüketimi azaltılmalı, tüm tatlılar veya süt, taze peynirler, krema vb. süt ürünleri, laktoz, soya sütü, pirinç kullanımı, yoğurt veya düşük laktoz içeriği peynirler gibi fermente süt önerilmektedir.
Ancak, laktaz eksikliği, küçük miktarlarda bu gıdaların genellikle tüketim ve diğer gıdalar ile birlikte yenen, insanlarda azaltır veya tüketim sorunları önler.
Bu işlenmemiş ve bu vardır meyve ve sebze taze ve dondurulmuş meyve suları hem paketlenmemiş, tahıllar, sebzeler, yumurta, et ve balık, yağlar, otlar, çaylar ve genellikle bütün doğal ürünlerin tüketimi tavsiye edilir Tabii ki laktoz içermeyen süt ürünleri grubuna ait değiller.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?

Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler