Laktoz içermeyen gıdalar
Laktoz içermeyen gıdalar, süt ürünleri, pek çok insanın bu
besin maddelerine karşı büyük bir hoşgörüsüzlüğünün Kredi hesaplama olduğunu keşfettikçe modaya dönüşmeye
başlar.
Laktoz içermeyen gıdalar
1 Laktoz nedir?
2 Laktoz intoleransı nedir?
3 Laktoz intoleransı ne zaman
ortaya çıkıyor?
4 Süt önlenmeli mi?
5 Laktoz intoleransının
belirtileri nasıl önlenir?
Laktoz nedir?
Laktoz, insan sütü, inek
sütü, keçi sütü, koyun sütü ve diğer süt ürünlerinde bulunan bir şekerdir
(disakkarit). Bununla birlikte, bu ürünlerin hepsi aynı miktarda laktoz
içermez.
Laktoz intoleransı nedir?
Besinlerin sindirim süreci,
sindirim sisteminde başlar, burada enzim olarak adlandırılan bazı maddelerin
hareketi, emilimi ve asimilasyon için daha basit moleküller haline getirir.
Daha önce tartıştığımız gibi laktoz, sütte bulunan bir
disakkarittir. Sindirilmek için, daha sonra, bağırsak seviyesinde emilecek olan
iki monosakkarite (galaktoz ve glikoz) ayrıştırmak gerekir. Bu dönüşümün Kredi hesaplama gerçekleşmesi için, laktaz adı verilen
spesifik enzimin etkisi gereklidir.
bulantı, karın şişliği, gaz,
ishal ve en kötü yetersiz beslenme: eksiklik veya laktaz eksikliği olan kişiler
zorluk sindirim ilgili semptomları belirterek, süt ve laktoz içeren tüm
ürünlerin sindiren var ve çocuklarda yavaş büyüme.
Laktoz intoleransı ciddi bir
durum değildir ve çoğu zaman diyette bazı değişikliklerle veya laktoz içermeyen
gıdalarla düzeltilebilir.
Laktoz intoleransı ne zaman
ortaya çıkıyor?
İnsanların bağırsağı, anne
sütünün sindirilmesine izin veren yaşamın ilk yıllarında laktaz üretir.
Bu enzimin artık üretilmediği belirli bir yaş yoktur.
laktaz eksikliği ile doğan bebekler bazen 3-5 yıl sonra düşmeye başlar, vardır,
diğerleri yetişkinlik döneminde suçluyorlar, bu halkı çok yaygındır Kredi hesaplama Asya, Afrika ve Kuzey Amerika ve daha
seyrek Kuzey Avrupa.
Süt önlenmeli mi?
Yukarıdakilerin hepsinden,
laktoz içeren tüm gıdaların diyetten çıkarılmasının laktoz intoleransından
kaynaklanan tüm problemleri ortadan kaldıracağı sonucuna varılabilir.
Birincisi, sütün besin
değerinin diyette temel bir öğe olarak anlaşılması çok önemlidir:
Her süt vermesi, diğer
gıdalara kıyasla yüksek miktarda besin içerir.
Süt, yüksek biyolojik değere
sahip, yani esansiyel amino asitler içeren proteinlerin yüksek
biyoyararlanımını sağlar.
Riboflavin, C vitamini, B12
vitamini ve D vitamininin büyük bir katkısını sağlar.
Çinko, fosfor ve özellikle
kalsiyum gibi temel mineralleri içerir.
Diğer taraftan süt, başta
çocuklar ve yaşlılar olmak üzere nüfus arasında büyük bir kabul görmektedir.
Böyle tam bir gıda
Gelişigüzel yapılan çıkarma, besin değeri açısından konuşma, özellikle beslenme
gereksinimleri çocuklukta ve yaşlanma olarak tehlikeye olabilecek yaşam belirli
zamanlarda, onun kullanımı ile kazanılan faydaların yoksunluk yol açabilir .
Laktoz intoleransı
belirtileri nasıl önlenir?
çoğu durumda tamamen ortadan
kaldırmak için gerekli ve gerekirse protein gereksinimi, kalsiyum tamamlamak
zorunda ve olurdu olmasa da laktaz eksikliği veya laktoz intoleransı ortaya
edenlere biz, süt ve süt ürünlerinin tüketimini azaltabilir Doğru oranlarda
diğer gıdalar ile vitaminler.
Tam, yarı yağsız ve yağsız
süt tüketimi azaltılmalı, tüm tatlılar veya süt, taze peynirler, krema vb. süt
ürünleri, laktoz, soya sütü, pirinç kullanımı, yoğurt veya düşük laktoz içeriği
peynirler gibi fermente süt önerilmektedir.
Ancak, laktaz eksikliği,
küçük miktarlarda bu gıdaların genellikle tüketim ve diğer gıdalar ile birlikte
yenen, insanlarda azaltır veya tüketim sorunları önler.
Bu işlenmemiş ve bu vardır
meyve ve sebze taze ve dondurulmuş meyve suları hem paketlenmemiş, tahıllar,
sebzeler, yumurta, et ve balık, yağlar, otlar, çaylar ve genellikle bütün doğal
ürünlerin tüketimi tavsiye edilir Tabii ki laktoz içermeyen süt ürünleri
grubuna ait değiller.
Yorumlar
Yorum Gönder