Laktoperoksidaz nedir?



Laktoperoksidaz sütte yaygın olan bir proteindir. Ayrıca mukus ve tükürükte bulunur. Bu, antibakteriyel bileşikler üretmek için bazı organik ve inorganik kimyasallar ve hidrojen peroksit ile reaksiyona giren bir Kredi hesaplama peroksidaz enzimidir . Bu bileşikler vücudun bağışıklık sisteminin bir parçasıdır ve vücudun hassas bölgelerinin bakteriler tarafından kolonizasyondan korunmasına yardımcı olur. Çiğ süt genellikle sütün raf ömrünü uzatmak için laktoperoksidazı aktive etmek için kimyasallarla işlenir
Peroksidazlar bitkilerde ve hayvanlarda bulunan yaygın bir enzim grubudur . Merkezlerinde bir heme grubu var. Bu, bir demir atomunu bağlayan bir nitrojen atomu kümesine sahip organik bir bileşiktir. Bu ütü ile reaksiyona giren oksijen , hidrojen peroksit, (H 2 O 2 ). Oksijen moleküllerinden biri oksijen içeren geçici, stabil olmayan oksitlenmiş bir ürün üretmek için bir alıcı molekülüne aktarılır.
Laktoperoksidaz brom ve iyot ile reaksiyona girebilir , ancak vücuttaki doğal alıcı molekül tiyosiyanattır (SCN-). Bu bileşik siyanür ve sülfürün birleşimidir. Bu oksidasyon , hypothiocyanate (OSCN-) ürünü, bakteri, bir dizi büyümeyi inhibe bir antibakteriyel bir bileşiktir. Yüksek konsantrasyonlarda Escherichia coli gibi bazı bakteri türlerini öldürebilir . Laktoperoksidazın tiyosiyanat ve hidrojen peroksit ile kombinasyonu laktoperoksidaz sistemi (LP-s) olarak bilinir .
LP-ler, doğal bağışıklık sistemi olarak da bilinen vücudun doğal savunma sisteminin bir parçasıdır . Bu, her zaman mevcut olan, enfeksiyondan etkilenen savunmanın aksine , arka plan bağışıklığıdır . Bunun işlevlerinden biri solunum yolu antimikrobiyal savunma sistemi gibidir. Kistik fibrozlu Kredi hesaplama hastalarda, örneğin, tiyosiyanat sekresyonu bozulur. Bu, antimikrobiyal bileşik hipotiyosiyanatın indirgenmiş bir üretimi ve daha sonra solunum yollarının daha büyük bir enfeksiyon riski ile sonuçlanır.
LP-s sisteminin bir başka işlevi de anne sütünün sindirimindedir. Bebeklerde az gelişmiş bir bağışıklık sistemi var ve enfeksiyona eğilimlidir. İçtikleri sütte antimikrobiyal özelliklere sahip olmaları, sindirim sistemlerini bakteriler tarafından saldırıya karşı korumaya yardımcı olur.
Laktoperoksidaz aktivasyonu, raf ömrünü uzatmak, soğutmak ve çevre Üçüncü Dünya sıcaklıklarında daha uzun süre istikrarlı tutmak için çiğ sütte ticari olarak kullanılır. Süt, mükemmel bir besin kaynağı olduğundan , mikroorganizmalar tarafından hızla kirletilebilir. Çiğ sütte bol miktarda laktoperoksidaz bulunurken, tiyosiyanat ve hidrojen peroksit sadece düşük konsantrasyonlarda bulunur. Bu bileşikler genellikle LP-s sistemini etkinleştirmek için eklenir. Bu, soğutulmuş çiğ sütün raf ömrünü birkaç gün uzatır ve sütün 111 ° F (30 ° C) 'de yedi ila sekiz saat bekletilmesini sağlar.
Laktoperoksidazın antimikrobiyal özellikleri, ağızda bulunan bakterileri yok etmek için diş macunu ve ağız durulamalarına dahil edilmesini Kredi hesaplama de kolaylaştırır. Aynı zamanda kozmetiklerin bir dizi başka mikroorganizmalara karşı, diğer birçok bileşikle birlikte korunmasında da kullanılmıştır. LP-s sistemi mükemmel bir güvenlik kaydına sahiptir ve birkaç yıldır kullanılmaktadır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?

Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler