Hibiscus'un kullanım alanları ve özellikleri



Hibiscus'un, hem eskiden beri bilindiği halde, hem Kredi hesaplama tıbbi hem de mutfaksal özellikleri, tanıma ve popülerlik kazanıyor.
Hibiscus'un kullanım alanları ve özellikleri
Ebegümenin Özellikleri
Aile: Malváceas.
Cins: Hibiscus.
Türler: sabdariffa L.
Diğer mezhepleri: Hibiscus, Jamaika çiçeği, roselle.
Menşei: Hibiscus Hindistan'a ve Malezya'ya özgü, muhtemelen Mısır'dan Senegal'e Afrika'ya erken dönemlerde ihraç edilen, sömürgeleştirme zamanında Orta Amerika'ya (onyedinci yüzyılın ortaları - on sekizinci yüzyıl ortası) getiriliyor. Şu anda, Meksika Amerika'daki "Jamaika çiçeği" nin en büyük üreticilerinden biridir.
Hibiscus, subtropikal ve tropik iklimler bir bitkidir; İspanya'da ekimi, Kanarya Adaları'nda ve Yarımada ve Balear Adaları'nın tüm kıyı bölgelerinde popülerdir.
Amerika'da, Hibiscus, Karayipler ve Orta Amerika'nın tropikal bölgelerinde, bir yerel ürün olarak yaygın olarak yetiştirilmektedir.
Özellikleri: 1 ila 2.5 metre yüksekliğe ulaşabilen, tabanındaki odunsu, çok yıllık otsu bir bitkidir.
Sap, silindirik bir dallanmış şekle sahiptir ve 1.5 ila 2 cm çaplara ulaşır, genellikle yeşil olmasına rağmen, bol lif içeren bir kırmızımsı renge sahiptir.
Alternatif yapraklar sunar, üst yapraklar üçgendir veya doğrusaldan eliptik, ince dişliden pentalobuladalar; Alt yapraklar genellikle bütün ve ovaldir.
yaprak axils yalnız çiçekler, kap tabanı etli epicalyx bractéolas 8 10 bağlıdır; kaliks konik koniktir, üstünde 5 veya 7 sepals bölünmüş etli parlak kırmızı ve asitlidir. Yaprakları 4-5 cm uzunluğunda, üste mor bir nokta ile sarı.
Meyve 15 ila 20 koyu kahverengi tohumu olan 5 adet kabuğa sahip dikenli bir kapsüldür.
Kullanımış parçaları
Çiçekler (chalices ve epicálices) bu bitkinin kullanılmış kısmıdır.
Hibiscus'ta mevcut aktif prensipler
sitrik, malik, tartarik, L-askorbik asit hibíscico (alohidroxicítrico lakton asit): - Yaklaşık% 15 bitkinin% 30 organik asitlerden oluşmaktadır.
Antosiyanozitler (% 1-5): hibiscin, delphinidin ve siyanidin.
Polifenoller gibi:
Flavonoidler kuersetin, mirisetin, hibiscetina, hibiscitrina ve 3-O-glikosil-gossypetin.
Fenolik asitler: protocattotik, o-kumarik, p-kumarik ve ferulik asitler.
Fitosteroller: kampestrol, ergosterol, B-sitosterol ve stigmasterol.
Pektinler (% 2).
Mucilagenöz polisakkaritler: daha Kredi hesaplama küçük bir oranda arabinanos ve arabinogalaktanosta rhamnogalacturonan'ı vurgular.
Uçucu yağ izleri: öjenol.
örneğin demir (88 mg / 100 g), magnezyum (442mg / 100 gr), selenyum (0.09mg / kg), kalsiyum (% 1.28) ve diğer eser elementler gibi mineraller içerir.
Tohumlar önemli miktarlarda protein ve yağ içerir.
Hibiscus'un tıbbi özellikleri
Vücudumuza dikkat etmemize yardımcı olabilecek bazı Hibiscus özelliklerine dikkat çekiyoruz:
Meze, sindirim ve vitamin.
Antioksidan ve hepatoprotektif.
Hipokolesterolemiante ve hipotrigliseridemi.
Colagogue, hafif müshil ve diüretik.
Vazoprotektör, periferik vazodilatatör ve hipotansif.
Spazmolitik ve hafif sakinleştirici.
Dış Mekanda Hibiscus Özellikleri
Bir kümes hayvanı şeklinde uygulandığı takdirde, cilt koşullarında yararlı, saydam, müshil ve yumuşatıcıdır.

Hibiscus'un özellikleri de doğal kozmetikte bilinmektedir: "Doğal Botox" eksfolyantları, kremler, serum ve makyaj.
Hibiscus'un diğer kullanım alanları
Mutfak kullanımı: Şu anda dünyanın birçok ülkesinde çok popülerdir, meşrubatlarda, jelatinlerde, reçellerde, baharatlarda, çorbalarda, soslarda, infüzyonlarda ve hatta pişirme ve şekerleme ürünlerinin hazırlanmasında kullanılır. Mısır'da çok popüler olan Hibiscus çiçeğinin bardaklarından elde edilen
Karkadé (Eritreli kökenli) içkisi, misafirlerinize "hoşgeldin içeceği" diyebiliyor. "Jamaika suyu" olarak da bilinir .
Gıda endüstrisinde: ferahlatıcı bir tat organoleptik (asitleştirici) olarak. Boyama (Hibiscus özü liyofilize toz), gösterişli Kredi hesaplama kırmızımsı renk.
İçecekler: Ülkeye göre bira, şarap veya diğer içecekler.
Tekstil endüstrisinde: boya ve kök olarak bitkisel lifler (çok dayanıklı).
Bir süs bitkisi olarak (soğuğa duyarlı).
Hibiscus Kontrendikasyonları
Hamilelik ve emziren annelerde.
Hipotansiyondan muzdarip insanlar.
tavsiyeler
Uygun doz alınır, ancak herhangi bir hastalığı varsa veya herhangi bir ilaç alıyor, doktor veya doğal terapist tavsiye sorarsanız güvenli olması için eğer herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamina Dura Nedir?

Merkel Hücresi nedir?

Laktoza sahip ürünler ve yiyecekler